om rust en stilte te vinden
Boek Nu
20 juli 2024
21 juli 2024
1
Book a stay

Een uitzonderlijke omgeving / Plan

 

Het Eco-Resort ligt midden in 280 hectaren natuur. Hier heerst de natuur. Het terrein strekt zich uit over een beschermd bosgebied. Water maakt integraal deel uit van de omgeving, met als meesterwerk het uitgestrekte bassin van de Grand Large dat verbonden is met het kanaal  en zich vlak naast het Resort bevindt. Binnen het resort bevinden  zich 7 waterplassen die harmonieus verdeeld zijn over het terrein en die eeuwenlang gevoed zijn met regenwater en een perfecte habitat vormen voor zwanen en wilde eenden.

Rijk aan een unieke en ongerepte biodiversiteit, herbergt het bos talrijke boomsoorten. Bij de lancering van Your Nature is begonnen met het onderhoud van het bos, dit heeft  het mogelijk gemaakt zieke bomen, of bomen die in slechte toestand verkeerden  ten opzichte van hun soortgenoten, te verwijderen en meer dan 120 nieuwe inheemse bomen te aan te planten. Op het domein staan beuken, kastanjes, eiken en berken. Er groeien ook planten zoals de bosanemoon en de boshyacint.

Bij de vijver is de rijke bodem bedekt met sierplanten. Het terrein bevat een eikenbos, ten zuiden waarvan berken, espen, ceders en wilgen alle ruimte krijgen om te groeien.

De vele ouden bomen op het domein vormen een ideale leefomgeving voor de bosuil. Ook klein wild zoals konijnen en fazanten, vele zeldzame vogels en grotere dieren zoals herten voelen zich hier thuis.