Boek Nu
23 juni 2024
24 juni 2024
1
Book a stay

Een ecoverantwoordelijke aanpak

 

Respect voor de natuur zit in het hart van onze waarden en in onze visie op ecotoerisme. Ons project van Eco-Resort en ecolodges werd dan ook heel natuurlijk geleid door de omgeving. Zo groeien we op het ritme van en in harmonie met het ecosysteem.

 

Onze engagementen

De accommodaties zijn zodanig bedacht, gemaakt en geplaatst dat ze het ecosysteem niet wijzigen. Geen vernieling van bomen, geen uitgraving of grondwerken, geen wijziging van de aardstromen en de natuurlijke watercirculatie. Zo wortelt Your Nature zich diep in de omgeving.

Behoud van natuurlijke bronnen

Your Nature nestelt zich in een natuurlijke omgeving van 280 hectare bos – waarvan 18 hectare meren – die profiteren van een uitzonderlijk microklimaat.
– Het biologisch netwerk van fauna en flora en de topografie zijn volledig bewaard.
– Het bos is intact, sterk, levend en onveranderd. – De regen wordt opgevangen om de natuurlijke waterlopen te voeden en het terrein te vernieuwen. Het water is puur, ongerept en rijk aan vis.

Optimaal gebruik van fotovoltaïsche energie

Bijna de helft van onze parkeerplaatsen, ongeveer 7.700 m², zijn bedekt met 3.173 fotovoltaïsche panelen. Deze energiecarport produceert jaarlijks 960 MWh (goed voor het energieverbruik van ongeveer 300 huishoudens). Veel meer dus dan het elektriciteitsgebruik van Your Nature. Het overschot aan groene energie wordt gebruikt voor de elektrische wagens in het park en zal binnenkort teruggeleverd worden aan het openbare net.

Een brandstofvrije levensstijl

Tijdens hun verblijf verplaatsen onze gasten zich te voet, met de fiets, of met een elektrisch voertuig. Zo draagt iedereen bij tot het behoud van de site en genieten ze tegelijkertijd van een echte pauze midden in de natuur. De eetruimtes geven voorrang aan lokale en seizoensproducten, voor een evenwichtige en natuurlijke keuken met een gecontroleerde koolstofimpact.

Dankzij een doordachte selectie van bedrijven, partners en lokale en regionale producenten verkleint Your Nature aanzienlijk zijn ecologische voetafdruk. Zij zetten zich allemaal in voor de bescherming van het terrein, de bomen en de biodiversiteit. Ze doen aan duurzaame productie en teelt en hebben allemaal een charter aangenomen voor respect van het milieu.

  • Het sparrenhout dat in de gebouwen gebruikt wordt is afkomstig uit Ardeense bossen met een PEFC* -certificaat.
  • Houtafval wordt verwerkt tot verwarmingsbriketten.
  • De materialen hebben het EcoSure-certificaat voor de minimalisering van hun milieu-effect.
  • We gebruiken bij voorkeur meubels met een NF Environnement Ameublement-certificaat.

 *Duurzaam beheerde bossen